Doei 2021!


De jaaroverzichten vliegen je weer om de oren. Terugkijkend op wat een ander jaar had moeten worden dan 2020, met de wetenschap van 2021 en de laatste lockdown, zet dat zo'n terugblik dan toch weer in een wat ander daglicht. 

Was het dan allemaal zo slecht in het afgelopen jaar? Ondanks twee verplichte sluitingen en de derde die toch nog redelijk onverwacht roet in de laatste weken van het jaar gooide, was het al met al een heel fijn jaar waarin de praktijk enorm gegroeid is. Ik volgde weer een aantal specialisaties en er was uitbreiding met de komst van Hanneke van Hattem. Een extra paar gouden handjes kwam goed, zeker toen we besloten dat Hanneke naast ontspanningsmassages ook gezichts- en pedicurebehandelingen zou gaan geven. 

De decemberagenda stroomde al gauw vol en met een record aantal afspraken hadden Hanneke en ik er zin in! De gezelligheid van de decembermaand, de drukte maar ook de voldoening, we keken er zo naar uit. Een aantal dagen waren gereserveerd voor duo-massages die ondertussen met regelmaat geboekt worden. Hoe jammer was het dat we de laatste weken van het jaar opeens de deur moesten sluiten. Voor veel ondernemers zijn dit toch de weken waarin het moet gebeuren. En terugkijkend op '20 en '21 hadden we dit allemaal ook wel nodig om die buffer weer een beetje op te bouwen. Samen met mijn man Arie en zijn dochter van de Bloemenhof en Moonbloom de Bloembinders, hebben we nog een leuke Click & Collect actie opgezet en ik heb de WhatsApp catalogus weer geopend met veel leuke producten. Mooi hoe social media voor je kan werken maar het is natuurlijk toch niet helemaal hoe ik het voor me zag. 

Mijn werk als sportverzorger bij de eerste selectie van VSCO '61 kwam meerdere keren stil te liggen. Een nieuwe competitie begon na de zomer en werd lekker ingezet met als klapper de overwinning in Oldebroek. Maar ook mijn tweede seizoen bij de kanaries werd abrupt afgebroken en wat rest is reikhalzend uitkijken naar wat de overheid er weer van gaat zeggen. Ondertussen probeert iedereen zijn conditie op zijn eigen manier op peil te houden, maar het moraal is natuurlijk ver te zoeken. 

2022 begint beter dan dat 2021 afsloot: met het lidmaatschap van de belangenvereniging BMS en daarbij het klachtenportaal en verzekering val ik onder de wet WKKGZ met een aantal behandelingen. Ik kan dus weer aan het werk en de agenda staat weer open. De scheidslijn is dun maar de mensen die bij mij komen met klachten, pijn en ongemak mogen en kunnen weer geholpen worden. Hoewel het dus allemaal maar vreemd is, de wereld een beetje op zijn kop staat en we nooit weten wanneer we weer moeten stoppen met werken, kijk ik terug op veel positiviteit en nog meer leuke cliënten die we mochten behandelen.