Ik ben vandaag vrij. Dat wil niet per definitie zeggen dat ik dan uitslaap. Uitslapen vind ik heerlijk, maar het komt er eigenlijk nooit van. Zal wel te maken hebben met die biologische klok. Iedere dag wordt ik namelijk gewekt met een kop koffie.

De wekker gaat vroeg in huize Verheul, en zeker zo rond de kerstperiode. De werktijden van bloemisten gaan namelijk rond deze tijd vaak ruim over het toegestane maximum. Hoort bij het vak, zullen we maar zeggen. Goed, dat betekent automatisch dat ik ook vroeg wakker ben. Maar op een dag als vandaag vind ik dat best fijn. Als iedereen vertrokken is ga ik naar beneden, doe de lampjes van de kerstboom aan en zet een tweede kop koffie. Ik rommel een beetje door het huis en heb een goed gesprek met de hond.

Onze Stabij van 5 jaar doet het gelukkig goed nadat we een echte hondenfluisteraar hebben geconsulteerd. Ik geef hem een aai over zijn kop en bedenk wat ik zal gaan doen. Niets doen is geen optie, dat vind ik zonde van de tijd. Mijn eerste appje komt binnen. Collega ondernemers zijn ook al vroeg op blijkbaar. Met de eigenaar van een hotel app ik over een te ontwikkelen arrangement. Want hoe leuk zou het zijn als hun gasten, die nog geen 100 meter van mijn praktijk slapen, ook kunnen genieten van een sport- of ontspanningsmassage tijdens hun verblijf. Er zijn natuurlijk altijd nog wat mailtjes te lezen of te beantwoorden, binnengekomen appjes moet ik beantwoorden en daarnaast vind ik het prettig om mijn agenda voor de komende dagen even goed in beeld te krijgen. Het is druk, ondanks alle beperkingen. Onder zovelen mogen ook de contactberoepen werken tot 17 uur. Dat betekent voor mij dat ik de afspraken van twee avonden moet zien te verplaatsen binnen de toegestane openingstijden. Gelukkig lukt dat tot nu toe voor bijna iedereen.

"Ik vind LinkedIn vooral een netwerk om te netwerken, die pakken we dus vanochtend gelijk even mee"

Zo'n vrije ochtend is ook uitermate geschikt om via social media een aantal berichten de wereld in te sturen. En niet alles is geschikt voor ieder medium, overal gelden weer andere regels. Twitter lees ik alleen door om te weten waar men zich druk om maakt. Het is een zeer vermakelijke manier om het wereldleed door te nemen, mag ik wel zeggen. Facebook en Instagram zijn eigenlijk één; maak een bericht voor het één en plaats het automatisch door op het ander. Zo heb ik verschillende, laten we zeggen, internetgeneraties in één keer te pakken. En ik zie ze allemaal in mijn praktijk, dus twee vliegen in een mediabericht dus. De website moet eigenlijk ook weer eens wat nieuwe content maar deze ochtend hou ik het alleen even bij het updaten van de data voor duomassages in het verlengde van de berichtgeving op eerder genoemde socials. LinkedIn is een ander verhaal, dat blijft toch vooral een netwerk om te netwerken, vind ik. Die pakken we deze ochtend dus gelijk even mee, aangezien ik pas vanmiddag concrete plannen heb. Hoewel, had ik mezelf en de hond gisteren nou niet beloofd dat steeds maar uitgestelde rondje hardlopen in het bos eindelijk eens in te halen?