Zo maar een vrije donderdag

Het is donderdag, een doodgewone doordeweekse dag. Maar voor mij niet, want ik ben een dagje vrij!

Het ultieme gevoel van ontspannen en even bijkomen op een vrije dag is voor vooral: niets doen. Ik ben er de laatste tijd best goed in geworden. Ik weet dat er erg veel te doen is en denk dan vooral aan achterstallige administratie, het huishouden, een lange wandeling met de hond of sociale bezoekjes afleggen. Maar ik weet ook dat de spaarzame vrije tijd die ik heb, ook erg fijn in te vullen is met al die dingen vooral NIET doen. Zo begon mijn donderdagochtend met het vertrouwde ochtendritueel, zo rond half zeven. Arie staat er altijd vroeg naast, gaat Jelle uitlaten en komt vervolgens weer naar boven met een kop koffie. Met mijn slaperige kop en mijn ogen meestal nog half dicht drink ik die dan in alle rust op. Ik hoor hem vertrekken naar de winkel en ik blijf nog even liggen. Naarmate ik ouder word is het steeds moeilijker om fris en fruitig mijn bed uit te springen, en ach, ik geef me er met liefde aan over. 

Maar vandaag was ik dus vrij en ik kon me nog zo'n dertig keer omdraaien. Dat deed ik niet, want als ik eenmaal mijn ogen van de luciferhoutjes af heb, dan ben ik ook wakker. Netflix ging aan en na een uurtje heb ik mezelf op een ontbijtje op bed getrakteerd. Nog één aflevering dan, maar dat werden er uiteindelijk drie. Toen moest ik toch uit de veren want ik had een afspraak in mijn eigen praktijk met Hanneke. Sinds kort bieden we ook gezichtsbehandelingen aan, en die wilde ik zelf ervaren. Het zou niet goed zijn als ik niet had ervaren hoe mijn eigen producten voelen, op mijn eigen bank in mijn eigen salon. En ik kan je zeggen: de handen van Hanneke zijn heerlijk! 

Lekker allemaal dus. En het wordt nog beter: vanaf volgende week start Hanneke met pedicurebehandelingen. Dus meld die ingegroeide teennagels maar aan, boek een afspraak voor je kalknagel of laat dat eelt voor eens en altijd verwijderen. Maar genoeg over de praktijk nu. Ik ga verder met niets doen want de dag is nog niet voorbij. Hoewel... het is donderdag en dat wil zeggen: voetbalavond. Welliswaar de laatste trainingsavond dit seizoen en met een leuke wedstrijd thuis tegen Biddinghuizen op zaterdag. De zomer is begonnen en de vakantie komt eraan, beter kun je het niet hebben!

Tot ziens in de Smedestraat,

Dorine