Help... ik heb de januari blues!

Het is koud en kil buiten, dikke jas aan en sjaal om. Het wandelen met de honden is nu écht een stuk minder fijn dan in de zomer. Ik ben dan ook gewoon een zomermens, je maakt me blij met warme temperaturen, lang buiten zitten, hapje en drankje erbij en goed gezelschap. Nu is alles even anders. Er schijnt sneeuw aan te komen, mijn tenen voelen nu al bevroren en bovendien: ik zit nog steeds thuis in verband met de verplichte sluiting van de niet essentiële beroepen.

Tja, over het al dan niet essentieel zijn van winkels en beroepen, daarover heb ik nu wel genoeg gezegd en ik zal je er niet meer mee lastig vallen. Dat verplicht thuis zijn heeft daarentegen natuurlijk ook best wel zijn goede kanten. Zo is mijn pijnlijke schouder al een stuk opgeknapt met rust en de behandelingen van de fysiotherapeut. Dat die wel mogen werken is in dit geval een geluk bij een ongeluk, zal ik dan maar zeggen. Maar ik heb nu ook meer tijd om te bewegen en dát is echt wel nodig na afgelopen maand. Al was het niet echt een feestmaand, toch stonden er ook hier allerlei lekkernijen op tafel voor het grijpen. En op oudejaarsavond mogen oliebollen natuurlijk ook niet ontbreken. Die kilo's die ik er alweer snel had aan gegeten de afgelopen weken, nam ik dus maar voor lief, in januari staat er tenslotte weer een paar weken Sonja op het programma. Even weer wat minder eten en meer bewegen. En omdat ik toch tijd over heb ga ik dus maar wandelen met de honden. Die mogen ook wel wat kilo's kwijt. Maar goed, vrolijk word ik er dus niet van, een beetje neerslachtig soms zelfs. Het opruimen van de zolder staat nog op het programma en het schuren en verven van de trappen in ons huis moet ook nodig gebeuren. Ik zou mezelf een schop onder mijn (stevig aangekomen) kont moeten geven maar 't lukt me niet. De moed zakt me dus in de schoenen, maar dat komt ook wel een beetje door de onzekerheid over de sluiting van mijn salon hoor. 

Ik mis jullie dus én ik mis het werken in mijn fijne praktijkruimte. En dan lees je op alle informatiekanalen die ik tot mijn beschikking heb dat ik tocht echt het contact met mijn klanten moet houden. Maar jullie raken ondertussen vast ook redelijk geïrriteerd van al die info die ik via Facebook en Instagram op je af stuur. En wat moet je dan toch steeds voor vernieuwends vertellen? Ik werk nog aan een verbeterde versie van het online boekingssysteem. Het werkt niet naar mijn zin en het moet makkelijker kunnen volgens mij. Maar tot de overheid ons zal vertellen dat we weer open mogen, maak ik wat deze vernieuwingen betreft even pas op de plaats. Er komt ook nog een leuke actie met Zechsal, de leverancier van Magnesiumproducten. Korting voor jullie en provisie voor mij. Daarover later meer, want anders heb ik alsnog geen stof voor een nieuwe tekst. 

Je kunt in ieder geval wel gewoon boeken via de site. Januari loopt al redelijk vol, maar scroll even door de dagen en data, er is vast hier of daar nog wel een plekje. Wil je een cadeaubon geven of (van jezelf) krijgen, stuur me dan even een appje. Je weet het, in Elburg bezorg ik ze gratis. Dat is goed voor me namelijk, in het kader van meer bewegen. En wie weet zie je me wel langswandelen. En heb je Magnesiumproducten nodig dan heb ik nog wat voorraad in de salon die ik met liefde langsbreng. 

En een goeie tip van mijn man de bloemist: koop een ficus. Een ficus? Ja, zo'n leuke, groene plant. Hij zegt daarover: "Een aanwinst van jewelste, barst van de levenslust, geeft meteen je interieur een groene boost. En dát is weer een opsteker voor je humeur. Het zijn bovendien stevige persoonlijkheden die tegen een stootje kunnen, dus hang er gerust wat kunstbloemen, lampionnen of feestlichtjes in. Staat vrolijk en doet alvast een beetje lenteachtig aan".

Ik wens je in ieder geval een mooi 2021 vol met knuffelmomenten, feesten en bezoekjes aan dierbaren. Probeer er wat leuks van te maken en... koop een ficus ;-)

Dorine

What do you want to do ?
New mail