Moe!

Dag één van de 7 dagen zonder water challenge ging prima. Wakker worden me een kopje thee op bed gebracht is natuurlijk helemaal niet zo'n straf, dus dat begon goed. Met verse munt en citroen in mijn watertje red ik het overdag ook prima. So far, so good.

Het enige moment van de dag waarop ik mijn koffie heb gemist was na het avondeten. Maar ook dat moment was snel voorbij en viel al met al reuze mee. Maar toen begon het: na een volle dag van intensieve behandelingen was ik laat thuis en flink moe. Het wijntje dat ik dan volgens mezelf altijd heb verdiend, sloeg ik uiteraard af. Ook dát viel mee en ik moet zeggen dat het me eigenlijk helemaal geen moeite heeft gekost. Maar ik heb toch geslapen! De wekker van Arie is vanochtend compleet aan me voorbij gegaan en ergens in de verte heb ik hem nog "slaap maar lekker" horen zeggen. De thee die hij met zoveel liefde voor mij had gezet heb ik koud door de gootsteen gespoeld want om 9 uur gingen mijn ogen met veel moeite pas een beetje open. Zó moe... En dat schijnt dus één van de ontwenningsverschijnselen van cafeïne te zijn. Ik heb het even voor je opgezocht. De verschijnselen die je kunt ervaren als je dus stopt met koffiedrinken kunnen onder andere zijn: een toename van de bloedtoevoer naar je hersenen waardoor je hoofdpijn kan krijgen. De bloedvaten verwijden zich waardoor de hoofdpijn ontstaat. Daarnaast werkt koffie als oppepper en vandaar de vermoeidheid die je kunt ervaren. Zo zijn er nog wel meer verschijnselen, maar hoofdpijn en vermoeidheid zijn wel de zaken waar ik nu tegenaan loop, merk ik. 

We gaan gewoon door natuurlijk. Paracetamolletje erin en door met dag 2 van de #7dagenwater challenge. Het geeft eerlijk gezegd wel een prettig gevoel om die troep je lichaam uit te werken en alles goed schoon te spoelen met water. Benieuwd hoelang die afkick-verschijnselen gaan duren. In het meest positieve geval zo'n 2 dagen, begreep ik...