Op water en brood...

...maar zonder koffie, wijn en cola. Goed, het is "dingetje" om mee te doen aan de #7dagenwaterchallenge. Eerst vond ik het maar stom. Later bedacht ik me dat het helemaal niet zo verkeerd is om eens een beetje te minderen met frisdranken vol suiker, te veel koppen koffie op een dag maar vooral: dat wijntje.

Het sluipt er in, zeker nu het 's avonds weer lekker lang licht is. De avonden zijn warmer en we zitten veel buiten. Gezellig kletsen, een hapje en nog een drankje... en ik wilde schrijven: voor ik het weet, maar eigenlijk ben ik me er juist heel erg bewust van dat het dan toch vaak een paar te veel wijntjes worden. Het deelnamepakket van Stichting Wiel en de Gemeente Elburg aan de challenge had ik zonder na te denken besteld, meer uit nieuwsgierigheid dan dat ik er echt iets mee wilde doen. Toch werd ik erdoor getriggerd en bleef het op de één of andere manier maar in mijn kop zitten. Hier op de Veluwe hebben we het lekkerste water van Nederland. Wist je niet? Veluws water is het lekkerste water van Nederland en het komt hier gewoon uit onze kraan. Het is duizenden jaren oud en wordt gezuiverd door een 100 meter dikke zandbodem. Het is rijk aan mineralen én zoutarm, zonder kalk. Alcohol, cafeïne en suiker is de grootste vijand van een mooie huid en helpt je niet echt aan een uitgerust gevoel in de ochtend. Je slaapt misschien wel sneller op een slaapmutsje, maar ook een stuk onrustiger waardoor je lijf zich dus niet goed kan ontspannen. Ik heb niet de behoefte om je verder te overtuigen met goeie argumenten die ieder voor zich wel op internet kan vinden. Het gaat er vooral om dat ik mezelf heb overtuigd van het inzetten van een gezondere levensstijl. Dus ik ben deelnemer aan de #7dagenwaterchallenge. Het polsbandje moet me gaan helpen om door te zetten, evenals de afstreep-lijst die we op de koelkast moeten plakken. Ik zeg 'we', want ik krijg steun van Arie met een high five ter bevestiging. Nu is het dus écht serious business en afgelopen met de pret. Want ook het wakker worden zonder koffie zal echt wel een dingetje voor mij worden. Ik zal het met groene thee en water moeten gaan zien te redden. 

En nee, ik doe niet mee voor één of ander goed doel. In dit geval vind ik mijzelf het goede doel. Er is namelijk niets belangrijker dan goed voor je eigen lichaam en geest zorgen. Ik doe dus mee vooral mee omdat ik me er van bewust ben geworden dat het echt wel een beetje minder mag allemaal. Een uitdaging van 7 dagen, dat moeten we toch zeker kunnen volhouden??

Klik hier voor meer water-weetjes