Gouden handen, groene vingers

Even met je vingers over het herkenbare grijs-blauwe blad wrijven, en je hebt de heerlijke geur van menthol in je neus. Deze leukerd houdt van veel zon, maar óók van veel water. En heeft hij zijn plekje gevonden, dan zal hij flink gaan groeien. Blijven snoeien dus, dan houdt hij zijn herkenbare, kleine blad. 
 
Nee, ik ben geen tuinvrouw geworden. Maar ik hou wel van al het groen en bloeiend spul dat in onze tuin staat. Daar heb ik natuurlijk als vrouw van een bloemist wel veel van, maar daarbij hoort ook dat de kneusjes veelal mijn kant op komen. En ik hou er van hoor! Het is een uitdaging om iedere zielepiet met veel liefde en aandacht te vertroetelen. Een enkeling laat zijn kopje hangen en geeft de moed op, maar de meeste intensive care patiëntjes komen er wonderwel weer prima bovenop. Soms pas een jaar later, maar dat mag de pret van het verzorgen niet drukken. 
De eucalyptus is een hippe jongen en hij is er in veel uitvoeringen. Wil je hem in de tuin zetten, haal hem dan snel uit de pot want hij groeit als een gek. Maar zet je een grote bol in een mooie pot dan heb je natuurlijk wel een echte blikvanger op je terras. De echte eucalyptusgeur haal je er natuurlijk niet mee in huis. Nee, daarvoor heb ik dan weer die leuke mini's ingekocht. Roomspray is ook zo'n hip item waar ik gek op ben. De spray verdrijft écht nare luchtjes en geeft een aangename, subtiele geur in huis. Bij verkoudheid, hoofdpijn of om je bij te kunnen concentreren, het werkt echt. En heb je last van muggen? Dan spray je voor het slapen gaan gewoon even lekker door je slaapkamer. 
Mijn man de bloemist bedacht een hip duo en dat werd dit leuke setje. Hij wist toen nog niet dat de letterlijke betekenis van Eucalyptus 'Mooi Mutsje' is... 
Oh ja, te koop natuurlijk. Voor 10 euro haal je ze allebei in huis bij Moonbloom De Bloembinders in de Jufferenstraat 9 Elburg.