Lekker in je vel... dat begint bij jezelf!

... en dat geldt natuurlijk ook voor mij... Na heel wat omzwervingen vond ik mijn rust. En niet alleen in relatie, maar ook in mijn werk. Ik doe nu eindelijk wat ik leuk vind en waar ik blij van word. Maar voordat het zover was heeft dat wel aardig wat voeten in de aarde gehad hoor. 

Ik heb heel wat baantjes gehad. Steeds als ik verveeld raakte vond ik wel weer een andere uitdaging. Ik ging stapje verder en met meer verantwoordelijkheid. Ik begon lang geleden in het kappersvak. Eigenlijk vond ik er al snel niet zoveel meer aan en het moment waarop zich (een zeer lichte vorm van) kapperseczeem openbaarde, greep ik dat met beide handen aan om te stoppen. Dat ik het vak zo niet leuk vond als ik had gedacht, durfde ik toen met mijn amper twintig jaar nog niet te zeggen. Ik kwam op kantoor terecht en begon onderaan de ladder: de postkamer. Maar ik leerde snel en wilde eigenlijk toen al de baan van de directie secretaresse al overnemen. Dat lukte me pas jaren later, en om je dat hele lange verhaal te besparen: ik eindigde mijn administratieve carriere als personal assistant van een drukke zakenman. We werkten hard en zagen samen veel van de wereld, ik heb er enorm veel geleerd en gelachen. Maar de economische crisis maakte een einde aan die tijd. Na een aantal jaren detailhandel en de opkomst van internet-shoppen werd ook dat lastig en vervelend. Ik had er geen zin meer in en geen puf meer voor. Alles viel samen toen ik verschillende cursussen massage ging volgen en uiteindelijk ook gediplomeerd sportmasseur werd. Ik had er een hard hoofd in hoor, al dat Latijn en zoveel botjes en bewegingen. Het leren viel me zwaar tegen, maar met heel veel steun van thuis is het me gelukt en ben ik geslaagd.

Het zal wel zo geweest moeten zijn. Maar de ruimte in de Smedestraat in Elburg stond al lang te huur en ik zag mijn naam er al op staan. Veel wikken en wegen natuurlijk, doe ik het wel... doe ik het niet? Maar ik heb een gok genomen en ik kan nu, na ruim een jaar wel zeggen: het is gelukt en het draait als een trein!