Te weinig energie? Vermoeid?

Misschien zou je het niet direct verwachten, maar een massage kan bijdragen aan je weerstand en algehele gevoel van welbevinden. Mensen die zich regelmatig laten masseren zitten beter in hun vel en hebben minder last van kwaaltjes. Hoe dat komt? Ik zal het je proberen uit te leggen. 

Lees meer: Energielevel low?

Goede voornemens als doel voor jezelf

Charlie Mackesy

"Goeie voornemens, daar doe ik niet aan." Dat hoor je tegenwoordig steeds vaker. Gezonder leven, stoppen met roken, afvallen. Ik ben mezelf in ieder geval de laatste dagen van het oude jaar echt flink te buiten te gaan.

Lees meer: Goede voornemens zijn stom

Ik ben vandaag vrij. Dat wil niet per definitie zeggen dat ik dan uitslaap. Uitslapen vind ik heerlijk, maar het komt er eigenlijk nooit van. Zal wel te maken hebben met die biologische klok. Iedere dag wordt ik namelijk gewekt met een kop koffie.

Lees meer: En wat doe jij op een dag vrij?

Doei 2021!


De jaaroverzichten vliegen je weer om de oren. Terugkijkend op wat een ander jaar had moeten worden dan 2020, met de wetenschap van 2021 en de laatste lockdown, zet dat zo'n terugblik dan toch weer in een wat ander daglicht. 

Lees meer: Zo aan het einde van het jaar

Wanneer was jouw laatste massage?

Waarschijnlijk moet je even diep graven om die vraag te kunnen beantwoorden. We zijn altijd druk met onze gezondheid: we eten zo gezond mogelijk, bewegen veel, letten op de inname van voldoende vitamines en mineralen en we drinken bovendien veel water. Verder mediteren we of doen we aan yoga. Maar wat ik toch wel vaak mis in dat rijtje, is het nemen van regelmatige massages.

Lees meer: Waarom een massage belangrijk is