Zechsallsport
Wat beweegt jou?

Zonder magnesium kom je niet ver. Het zorgt voor de aanmaak van energie, het houdt je spieren soepel en je botten sterk. Sporters komen verder en herstellen beter met magnesium. Voor iedereen die beweegt is er nu Zechsallsport. Hoog gedoseerd met het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechstein bron en verrijkt met OptiMSM®.

De belangrijkste stof in Zechsallsport - magnesiumchloride (MgCl2) - komt rechtstreeks uit de zuiverste bron ter wereld. Magnesiumchloride is de lichaamseigen vorm van magnesium en wordt optimaal opgenomen via de huid. Het heeft een hoge biologische beschikbaarheid wat nog eens wordt versterkt door de toevoeging van OptiMSM® .

OptiMSM® is een bron van organisch zwavel, afkomstig uit Vancouver Amerika en staat bekend als “the world’s purest MSM”. Het is een ontstekingsremmer en zorgt voor opbouw en herstel van pezen en gewrichten.

Sterke spieren en soepele gewrichten
Een goede magnesiumbalans door een constante en regelmatige aanvulling maakt sporters weerbaarder voor spier- en gewrichtsblessures. Het zwavel in OptiMSM® zorgt voor de opbouw van kraakbeen en bindweefsel en is daarmee essentieel voor gezonde pezen en gewrichten. Zelfs bij hardnekkige blessures (denk aan achillespees, kniegewricht of zweepslag) kan de krachtige combinatie van magnesium en MSM effectief bijdragen aan sneller herstel.

Sneller herstel
Zechsallsport zorgt voor sneller herstel van de spieren na inspanning. Het magnesium zorgt voor een versnelde afvoer van melkzuur en andere opgehoopte afvalstoffen. De toevoeging van MSM heeft een ontstekingsremmend effect en bevordert de ontzuring. De combinatie van preventief gebruik én gebruik na inspanning zorgt ervoor dat je minder last hebt van blessures én sneller herstelt.

Meer energie
Magnesium is betrokken bij veel processen die de spierfunctie beïnvloeden, zoals de zuurstofopname en de productie van energie. Zo komt ATP, de belangrijkste bron van energie op cellulair niveau, pas beschikbaar als het is gebonden aan een magnesium-ion. OptiMSM® zorgt onder andere voor geleiding van het magnesium naar de cellen. Door het vrij beschikbare magnesium in het lichaam te verhogen blijft de zuurstofopname en het energieverbruik langer op peil en treedt er minder snel verzuring op.

Eerste hulp bij kramp
Sporters hebben een grotere magnesiumbehoefte. Ze verbruiken en verliezen meer, onder andere door transpiratie. Een magnesiumtekort tijdens inspanning leidt tot verzuring en kramp Om dit te voorkomen is regelmatig insmeren met sportgel effectief. Bij kramp helpt het direct!

Hoe te gebruiken?
Aanbevolen is de combinatie van (voeten)baden en sportgel.

  • Gebruik voor een optimaal resultaat 2 tot 3 keer per week een voetenbad. Hiervoor heb je 125 g magnesium flakes nodig en 10 g MSM op ca. 4 liter warm water. Duur: 20 minuten.
  • Na zware inspanning is een ligbad optimaal: gebruik 500 gram magnesium en 50 gram MSM. Duur: 30 tot 45 minuten.

Gebruik de overige dagen de gel naar behoefte. Na of tijdens het sporten zo veel als gewenst. Bij blessures dagelijks meermaals behandelen of voor een pakking gebruiken (warm houden en minimaal 15 minuten laten intrekken).

Hoeveel iemand nodig heeft, is zeer individueel en heeft te maken met DNA structuur, gewicht, leeftijd, voeding, stress, trainingsintensiteit, etc. Bepaal je eigen persoonlijke dosering door goed naar je lichaam te luisteren en de effecten van Zechsallsport te ervaren!

Nb. een eventueel overschot wordt op natuurlijke wijze afgevoerd.

Klik hier voor meer info en bestellen 
Gebruik de kortingscode DoorDorine voor 10% kassakorting!

bron: www.zechsal.nl