Zechsal Magnesium

Afvallen met hulp van magnesium

Januari is bij uitstek de maand van en voor afvallen. De december en corona-kilo's moeten eraf en de zomer is in het vooruitzicht. En mooie ondersteuning voor veel processen, maar zeker bij afvallen is het gebruik van magnesium. Magnesium van Zechsal is een transdermale variant, dat wil zeggen dat het wordt opgenomen door de huid. Dat kan door middel van een magnesium voetenbad of door sprayen met de magnesium olie. Onlangs is er ook een orale variant op de markt gebracht.

Nog steeds wordt het meest gebruikt gemaakt van magnesium in pilvorm. Op zich is daar niets mis mee, maar bedenk wel dat naar schatting 60 tot 70% van het magnesium niet wordt benut door het lichaam. De maag kan maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt afgevoerd via de nieren, vandaar ook vaak gehoorde klachten van dunne ontlasting of diarree bij het gebruik van pillen.
Door de opname via de huid omzeil je het maag-darm kanaal. Het is duidelijk dat de transdermale opname snel terrein wint en dat de wetenschappelijke belangstelling hiervoor groeit.

Afvallen

De negatieve gezondheidseffecten die in relatie staan met overgewicht, zoals diabetes, hartfalen, reumatische aandoeningen en depressie worden ook vaak in verband gebracht met een tekort aan magnesium. Maar er is niet alleen een causaal verband tussen een tekort aan magnesium en overgewicht. Uit diverse studies blijkt dat veel mensen met overgewicht en zeker obesitas, ook een tekort aan magnesium hebben. Daarbij komt dat het nemen van extra magnesium het afslanken ook een meer structurele, blijvende succesbasis geeft. Niet alleen is magnesium ondersteunend in de dieetfase, ook het beruchte en mismoedig makende jojo- effect (wat eraf gaat, komt er op termijn minimaal weer bij) wordt afgezwakt.

Hoe zit dat?
• Magnesium helpt bij het adequaat verwerken én benutten van vetten, eiwitten en koolhydraten. Zonder magnesium loopt dit niet soepel en hoopt de boel op.
• Magnesium is noodzakelijk voor de werking van insuline, dat weer noodzakelijk is om suikers om te zetten in energie
• Magnesium ontspant. Teveel van het stresshormoon cortisol houdt je dik.

Deze onder andere door dr. Carolyn Dean in haar standaard werk “The Magnesium Factor” genoemde processen geven duidelijk de relatie tussen magnesium en gewicht aan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alleen extra magnesium de afvalklus klaart of dat je na het afvallen weer chips etend op de bank kan, als je voeten maar in een Zechsal-badje zitten. Van extra magnesium op zich wordt je niet slank, maar het lijden wordt wel verzacht. Een bijkomend voordeel is dat magnesium geen speciale dieetwensen heeft. Dat wil zeggen dat de ondersteunende werking zowel opgaat voor Dr. Atkins, Sonja Bakker, de Weight Watch methode als ook voor de diverse Paleo varianten (met en zonder zetmeel) en de Soylent methode.

 

Via de huid
In alle gevallen draagt extra magnesium bij om het gewenste resultaat te verkrijgen en te behouden. Magnesium lust vetten, koolhydraten en suikers, zorgt voor ontspanning en in veel gevallen een betere slaap. Het gebruik van het transdermale magnesium van Zechsal is bij uitstek geschikt om een nieuw voedings- en levenspatroon te ondersteunen. Het is dan ook verwonderlijk dat onder de afval en leefstijlguru’s er nog maar enkelen zijn die magnesium als belangrijke succesfactor hebben benoemd.
(bron: Zechsal)

Bestel hier Magnesiumolie

Bestel hier Magnesium voetenbad

Gebruik als kortingscode DoorDorine en ontvang 10% korting op al je aankopen! Vergeet ook niet om op de website van Zechsal een account aan te maken om bij iedere aankoop te sparen voor nog meer korting.
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail