Sta je aan of uit?

Ons zenuwstelsel kent een actieve en passieve stand. In de ‘aan’ stand zijn we alert en kunnen we ons concentreren. In de ‘uit’ stand slapen en verwerken (dromen) we.

Lees meer: Sta je aan of uit?

Veel kinderen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken. Of het nu verlichting van groeipijn is, rustiger worden, beter concentreren of lekker slapen, wat extra magnesium kan helpen. Ook bij etiketteringen of diagnoses als  ADHD, autisme en depressie kan Zechsal worden ingezet als ondersteuning of als natuurlijk alternatief voor de vaak heftige medicatie.

Lees meer: Magnesium en (drukke) kinderen

Magnesium - het sleutelmineraal voor ons lichaam

Magnesium is het sleutelelement onder de mineralen. Het stuurt de gehele stofwisseling aan, oefent invloed uit op alle functieniveaus van ons lichaam en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei en energiewinning. Natuurlijk is magnesium niet het enige belangrijke mineraal, maar het neemt een sleutelpositie in bij de coördinatie van alle overige minerale stoffen en is daarom voor de mens van buitengewone betekenis.

Lees meer: Magnesium: de noodzaak en het gebrek

Zechsallsport
Wat beweegt jou?

Zonder magnesium kom je niet ver. Het zorgt voor de aanmaak van energie, het houdt je spieren soepel en je botten sterk. Sporters komen verder en herstellen beter met magnesium. Voor iedereen die beweegt is er nu Zechsallsport. Hoog gedoseerd met het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechstein bron en verrijkt met OptiMSM®.

Lees meer: Zechsal Sportgel

Afvallen met hulp van magnesium

Januari is bij uitstek de maand van en voor afvallen. De december en corona-kilo's moeten eraf en de zomer is in het vooruitzicht. En mooie ondersteuning voor veel processen, maar zeker bij afvallen is het gebruik van magnesium. Magnesium van Zechsal is een transdermale variant, dat wil zeggen dat het wordt opgenomen door de huid. Dat kan door middel van een magnesium voetenbad of door sprayen met de magnesium olie. Onlangs is er ook een orale variant op de markt gebracht.

Lees meer: Afvallen met magnesium?